Nieuws

Schrijf je in voor de zomercursus 2017

Ook dit jaar kan je in augustus  in sneltreinvaart een of meerder cursussen volgen bij Het LeerLokaaL . Daar waar je in het normale programma een half jaar overdoet ben je nu in drie of vier weken klaar. Aan bod komen de basiscursus, zadeltas, beugeltas en keersoufflé, kanaalbeugel, aangestikte bies en doorlopend soufflé. Kijk voor voorbeeldtassen eens op onze fotopagina op Facebook. Verder kun je de cursus ambachtelijk leer bewerken doen en zijn er een tweetal workshops. Voor de eerste workshop ‘Sneakers in One Day’ heb je geen voorkennis/vaardigheden nodig om deel te nemen en de resultaten zijn superleuk! De tweede workshop Patroon tekenen is bedoeld voor iedereen die al eens eerder de cursus patroon

tekenen en keersouffle heeft gevolgd maar waarbij de kennis een beetje is weggezakt en nog wel wat verfrissing kunnen gebruiken. De zomercursussen zijn van maandag t/m vrijdag  van 10.00 tot 14.00 uur. (Je bent dus ’s middags vrij) En de workshops duren één dag en worden van 10.00 tot 16.00 gehouden. Kijk hieronder voor het programmaoverzicht en schrijf je hier in 

Wat je ook gaat doen deze zomer, we hopen je in ieder geval in het LeerLokaaL te zien. Fijne zomer!

Programma zomercursussen 2017

Week 31: 31 juli t/m 4 augustus Basismodule
Kanaalbeugel
Ambachtelijk leerbewerken
Week 32: 7 t/m 11 augustus Keersoufflé
Aangestikte Bies
Week 33: 14 t/m 18 augustus Zadelta
Doorlopend Soufflé
17 augustus : Workshop sneakers in One day
Week 34: 21 t/m 25 augustus Beugeltas
Basismodule
25 augustus: WS Patroontekenen

Open Dag 1 april 2017

Voor iedereen die tassen maakt, wil leren maken of interesse heeft in leerbewerking is zaterdag 1 april 2107 een mooie dag. Dan organiseren we namelijk weer onze jaarlijkse open dag.  Je kunt je dan oriënteren op het totale aanbod van cursussen, workshops en de jaaropleiding bij het LeerLokaaL. Cursisten en docenten zijn aanwezig om je te informeren over wat er zoal gemaakt wordt en de manier waarop je dat kunt leren.

Ook de winkel met leer en fournituren is open, hier kun je alle materialen vinden die je nodig hebt voor het maken van tassen en leerbewerking. Kijk hieronder voor het volledige programma. De deuren zijn geopend vanaf 11.00 to 17.00 uur. Tot ziens in Het LeerLokaaL!

Programma open dag 1 april 2017
– Tassenshow van (ex)cursisten
– Demo Ambachtelijk Leerbewerken
– Demo techniek Rits Rondom
– Mini workshop Clutch Maken
– Leer herkennen
– Cursisten aan het werk
– Maak kennis met onze docenten
– Uitgelicht: design tijdens de jaaropleiding
– Machine-instructie mmv ANDREVO Amsterdam
– En speciale aanbieding in de winkel
(let op onze Facbook pagina)


Nieuwsbrief van het LeerLokaaL

Hier vind je de nieuwsbrief van Januari 2017.


Het LeerLokaaL op Ambacht in Beeld Amsterdam

actieHet Ambacht in Beeld Festival is hét festival over ambacht. Drie dagen lang staat in de Amsterdamse hallen het pure vakmanschap centraal met internationale documentaires, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses en performances. Kortom een inspirerend festival om te bezoeken.  LeerLokaaL is partner van dit festival en is aanwezig met twee korte workshops (professioneel afwerken van kanten met kanten verf en het maken van een clutch) en een presentatie over het LeerLokaaL. Meer informatie: kijk hier.

 


Openingstijden tijdens de zomermaanden

zomer openingDe winkel
Tijdens de zomermaanden zijn we met uitzondering van 16 juli in juli normaal geopend.

 

Let op: Zaterdag 16 juli wel gesloten

In augustus is de winkel niet op vrijdag en wel op zaterdag van 10.00 tot 17.00 geopend

De webshop
Je kunt gewoon bestellen tijdens de zomervakantie. Alleen de bezorging kan dan iets langer duren dan gebruikelijk. Met name in augustus worden de bestellingen twee keer per week gelopen. Vanaf september is alles weer als vanouds.

Het LeerLokaaL
Net als ieder jaar kun je in augustus in één week tijd als beginner je eerste tas maken of als gevorderde tassen maker hele nieuwe technieken onder de knie krijgen  tijdens de LeerLokaaL summer crash course. Voor meer informatie kijk hier. Het reguliere programma begint weer in september. Kijk daarvoor bij het programmaoverzicht. (media juni komt het september programma beschikbaar).


Zomercursus 2016.

summer016.4Altijd al tassen willen maken? Dan kan je nu deze zomer in een korte tijd flinke stappen zetten in het zelf maken van unieke tassen. Want net als ieder jaar kun je in één week tijd als beginner je eerste tas maken of als gevorderde tassen maker hele nieuwe technieken onder de knie krijgen. Dus zowel voor beginners als gevorderden in het maken van tassen kun je deze zomer een professionele sprong voorwaarts maken.

Het programma ziet er als volgt uit:

Voor de inhoud van de cursus kun je hier kijken. Wil je je inschrijven klik dan hier

Week 31, 1 t/m 5 augusutus ·      Basis module
·      Aangestikte Bies
Week 32, 8 t/m 12 augustus ·      Keersoufflé
Week 33, 15 t/m 19 augustus ·      Zadeltas
·      Ambachtelijk leerbewerken
Week 34, 22 t/m 26 augustus ·      Beugeltas
·      Basis module

Open dag zaterdag 2 april 2016

Opendag introWil je zelf tassen gaan maken kom dan zaterdag 2 april naar de jaarlijkse open dag van het LeerLokaaL. Je kunt je dan oriënteren op het totale aanbod van cursussen, workshops en de jaaropleiding bij het LeerLokaaL. Cursisten en docenten zijn aanwezig om je te informeren over wat er zoal gemaakt wordt.

Ook de winkel met leer en fournituren is open, hier kun je alle materialen vinden die je nodig hebt voor het maken van tassen en leerbewerking.

Deze dag valt ook samen met de ‘European Artistic Crafts Days’ een initiatief waarin drie dagen lang de creatieve ambachten in Nederland en Europa in de spotlights staan. Het LeerLokaaL doet daaraan mee op zaterdag 2 april tijdens de open dag.

PROGRAMMA

In gesprek met docenten en Cursisten:
Docenten zijn aanwezig om je te informeren over het aanbod van cursussen, workshops en jaaropleiding en van het wat er allemaal gemaakt wordt. Een aantal cursisten van de opleiding zijn op twee april ‘vrij ‘ aan het werk. Heb je vragen stel ze gerust.

Machines:
Voor iedereen die vragen heeft over het gebruik of aanschaffen van een leernaaimachine staan de mannen van Andrevo ter beschikking. Andrevo is dé specialist op het gebied van industrienaaimachines.

Ambacht en creatie
Jan den Hartog van Duke & Sons laat zien wat je met creativiteit, ambachtelijk leer bewerken kunt bereiken.

Professionele kantafwerking
Mocht je je tassen en riemen voortaan willen voorzien van een professionele kantafwerking dan kun je zien in de demo kanten verven en zelf ervaren tijdens de mini workshop hoe makkelijk dat gaat met onze nieuwe kantenverf

Leer herkennen
Onze leerspecialist George van Iersel is aanwezig om je te laten zien wat je allemaal kunt leren op het gebied van leer herkennen.

Cursisten aan het werk
Een aantal cursisten van de opleiding zijn op twee april ‘vrij ‘ aan het werk. Heb je vragen stel ze gerust.

Aanbieding in de shop
Natuurlijk ontbreekt op deze dag een aanbieding in onze fourniturenshop niet. Schaf je zaterdag 2 april in de winkel een spindelmachine aan dan krijg je een stempelset naar keuze twv € 35,- cadeau. Let op: Deze aanbieding geldt alleen als je zaterdag zelf in de winkel bent en alleen die dag. Je kunt kiezen uit de stempel voor holniet 33 of 36 of een stempel voor de drukker 12 of 15.

Kortom redenen genoeg om op zaterdag 2 april 2016 naar de Emmastraat 73 in Arnhem te gaan. Je bent van harte welkom van 11.00 tot 17.00.

Even op een rijtje:

  • In gesprek met docenten en cursisten van het LeerLokaaL
  • Info over cursussen en workshops
  • Demo en miniworkshop kantenverf
  • Jan den Hartog van Duke & Sons over ambacht en creatie
  • Leernaaimachine vraagbaak met Andrevo
  • Leer herkennen met George van Iersel
  • En de fournituren en leerwinkel is open (met aanbieding!)

 

 


Nieuwsbrief December 2015

nbrf

Lees online


Nieuw rooster 2016: nu met stoomcursus

stoomcursussenHet lesrooster voor de eerste helft van 2016 staat op de site. Kijk hier voor bij overzicht en data. Voor de inhoud van de lessen kan je het beste kijken bij Cursussen en Workshops.

Nieuw deze keer is dat een aantal cursussen in de vorm van stoomcursus worden aangeboden. Dat geldt voor de basismodule, Vervolg 1- de keersoufflé en de Masterclass. Dat betekent dat deze cursussen een drietal bijeenkomsten van zeven uur hebben in plaats van vijf bijeenkomsten van vier uur. Hier door ben je sneller klaar. Ideaal voor mensen met een krap tijdschema of als je snel naar een volgende module door wilt.

Let op de stoomcursusvorm geldt alleen voor de cursussen als aangegeven in het rooster. De overige cursussen zijn gewoon vijf bijeenkomsten van vier uur.

 

 


Openingstijden & Bereikbaarheid

Openingstijden tijdens de feestdagen

Winkel
Maandag 25 t/m/ donderdag 28 december gesloten.
Vrijdag en zaterdag 29 en 30 december geopend van 10.00 -17.00
Maandag 1 januari t/m donderdag 4 januari gesloten.
Vanaf vrijdag 5 januari weer als normaal geopend.

Webshop
De winkel is gesloten maar bestellingen kunnen normaal geplaatst worden. Bezorging verloopt deze periode onregelmatig. Vanaf 4 januari is de levering weer als normaal
 
Reguliere Openingstijden
De winkel is  geopend op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 In onze webshop kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. Verzending vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Onze vervoerder garandeert een doorlooptijd van 2-3 werkdagen.

Het LeerLokaaL is telefonisch bereikbaar  op maandag dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 -17.00.

Voor de cursussen en opleiding verwijzen we naar de geplande lesdagen.