Wetforming

Voor wie: voor iedereen die kennis wil maken met deze specifieke techniek van het ambachtelijk leer bewerken.

Wat leer je: Deze eendaagse cursus behandelt het leren ‘wetformen’ van het leer. Zo kun je van tuigleer allerhande gebruiksvoorwerpen maken. Denk aan telefoonhoezen, brillenkokers en portemonnees. Met behulp van een houten mal gaan we door het leer door en door nat te maken, het leer dwingen om een bepaalde vorm aan te nemen. Deze vorm moet drogen en dat kost tijd. In deze workshop van 1 dag slaan we dat droogproces over en gaan we verder met de gedroogde mal die de docent al voorbereid heeft. Je leert hoe je het leer kan vormen als het nat is, hoe je het in vorm moet shapen en welke gereedschappen hier erg handig en onmisbaar voor zijn. Het gaat er in deze cursus vooral om om de techniek aan te leren en niet zozeer om een eindproduct af te kunnen krijgen.

Deze cursus bestaat uit 1 bijeenkomst van 6 uur.  Check hiervoor de beschikbare data hieronder

  • Tijd: Van 10.00 tot 16.00
  • Dag: Kijk voor beschikbare data hieronder. Of als je met een groep ( min 4-5 pers) wilt komen op een andere datum stuur dan een mail naar: interesse@hetleerlokaal.nl
  • Kosten: € 198 btw vrijgesteld. Inclusief materiaal, koffie en thee.
  • Vereisten voor deze cursus: geen
  • Na deze cursus: kun je indien gewenst doorgaan met de overige technieken of de cursus ambachtelijk leerbewerken voor beginners of gevorderden afhankelijk van je vaardigheden.

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen