Combideal Ambachtelijk leer bewerken

In deze twee-daagse cursus krijg je de kans om twee technieken die gebruikt worden bij  ambachtelijke leerbewerking eigen te maken. Laat je drijven door een mooi stuk plantaardig gelooid leer, prachtige gereedschappen en ga naar huis met meer skills en ideeën voor nieuwe projecten.

Deze cursus is bedoeld voor beginners die geen tijd hebben voor een hele cursus, maar wel in een korte tijd kennis willen maken met de verschillende technieken. Mocht je daarna de smaak te pakken hebben kun je altijd nog verder met de diverse cursussen Ambachtelijk leerbewerken of misschien wil je het gaan combineren met een cursus tassen maken. Er wordt in deze minicursus geen eindproduct gemaakt zoals in de andere cursussen, maar worden wel diverse proeven gemaakt van alle technieken die je gaat uitproberen. Deze proeven kun je bewaren als voorbeeld en inspiratie voor je komende projecten. Het materiaal dat je gebruikt is inbegrepen in de prijs. Mocht je je willen verdiepen in maar één van de twee technieken die we hier aanbieden dan is dat ook mogelijk omdat we in kleine groepen werken en de aandacht dus prima gedeeld kan worden.

De volgende technieken worden behandeld:

  • Stikken met de hand.
  • Vlechten van leer: Vlechten als randafwerking

Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 10.00-17.00. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

Kosten: €298,- (vrij van BTW), inclusief materiaal, koffie en thee
Vereisten: geen.
Na deze cursus: ben je in staat om leren voorwerpen met de hand in elkaar te stikken en heb je diverse vlechtechnieken aangeleerd, die je bijvoorbeeld kunt toepassen als randafwerking van je volgende ontwerpen.

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen