Cursus design

Of je nu rondloopt met een idee over een tas en wilt weten hoe je komt tot een technische tekening, of dat je je afvraagt hoe je een goede collectie tassen kunt opbouwen, voor beide gevallen kan deze cursus uitkomst bieden.

In vijf lessen van drie en een half  uur worden de stappen behandeld om van idee tot realisatie te komen. Aan bod komen onder andere het genereren van ideeën, het selectieproces en het visualiseren van je tas(sen) . In de eerste lessen ga je kijken naar ontwerpen uit de geschiedenis maar ook uit de hedendaagse mode. Je analyseert het materiaal en maakt je eigen inspiratie boekje.

Op basis hiervan ga je onder andere met behulp van schetsen de stap zetten van idee naar werkelijkheid. Na het maken van keuzes over materiaal en fournituren kan de technische tekening gemaakt worden. Samen met de docent en collega’s wordt de cursus afgesloten in een gezamenlijke presentatie.

Deze cursus bestaat uit 20 uur die onderverdeeld zijn in 5 bijeenkomsten van 4 uur op vrijdag of zaterdag. De bijeenkomsten worden, mits anders aangegeven, om de week gehouden. Check de data hieronder (mocht hij in het huidige programma opgenomen zijn)

  • Kosten: €398,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
  • Vereisten voor deze cursus: Geen.  

Deze cursus wordt niet altijd in het programma opgenomen, maar mocht je interesse hebben dan kun je een mail sturen naar interesse@hetleerlokaal.nl en dan kunnen we kijken of we een groep kunnen formeren.

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen