Digitaal tassen ontwerpen met Illustrator (basis)

Het is natuurlijk snel en eenvoudig om met potlood een tas te tekenen. Maar zodra je wijzigingen aan wilt brengen, stof-of leertexturen wilt veranderen of kleurvarianten toe wilt passen, dan is een vector tekening, gemaakt in Adobe Illustrator onmisbaar. Wil je graag voor de industrie ontwerpen? Dan helemaal zal je niet onder Adobe Illustrator uit kunnen komen. Tekenen met Adobe Illustrator is uitermate veelzijdig en effectief. Illustrator heeft maar één nadeel en dat is dat je voor de eerste weken flink moet oefenen. En je zal Illustrator ook regelmatig moeten gebruiken wil je het echt leren. Dit ga je allemaal leren in deze cursus ontwikkeld en  aangeboden door Designersupport van Onno Rijpstra in het LeerLokaaL

In deze cursus van Designersupport ga je de basisbeginselen van Adobe Illustrator leren en tegelijk tassen leren tekenen. Deze tekeningen kunnen gebruikt worden om het ontwerp aan de fabrikant uit te leggen maar worden vaak ook gebruikt voor het verkoopboek. De lessen worden door Onno Rijpstra (Adobe Certified Expert) van Designersupport in het LeerLokaaL verzorgd.

Onno heeft sinds het jaar 2000 honderden ontwerpers lesgegeven in het tekenen met Adobe Illustrator. Samen met hem ga jij tassen in Adobe Illustrator leren tekenen. Je leert om in hoog tempo en netjes tegelijkertijd te tekenen. Tekeningen die gemakkelijk door een ander zijn aan te passen. Je gaat leren om kleurkaarten te maken, tekeningen in en om te kleuren. En je leert slimme trucs zodat je snel kan werken.

Na de cursus kun je het volgende maken

  • Illustrator stylesheet documenten met meerdere pagina’s en meerdere lagen.
  • Vector tas tekeningen op basis van een voorbeeld foto van een schets of echte foto.
  • Kleur en textuur staal bibliotheek.
  • Commentaren typen in een stylesheet.
  • E-mail vriendelijke PDF documenten van een stylesheet.
  • Rechtstreeks vanuit Illustrator feedback verkrijgen van derden zoals een opdrachtgever of fabrikant.
  • Moodboards.

Kijk voor meer informatie over de cursus op de pagina van Designersupport.

Deze cursus bestaat uit 15 uur die onderverdeeld zijn in 3 bijeenkomsten  in het LeerLokaaL in Arnhem. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

Kosten: €945,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee.

Vereisten voor basiscursus: Basiservaring met Windows of Apple OSX is noodzakelijk.

Inbegrepen bij de cursus

  • Een jaar toegang tot: Online lessen, Professioneel Adobe advies en Remote Quick Support (hulp of afstand)
  • Licentie voor het leven: op Stiksel bibliotheken, Illustrator handelingen (geautomatiseerde handelingen) en gratis fournituren en waslabel bibliotheken.

Niet inbegrepen bij de cursus 

Licentie op de Illustrator software, kosten ongeveer € 27 per maand. Laptop. Het is ideaal is om je eigen laptop mee te nemen eventueel kan in overlegeen oefen laptop gebruikt worden. (beperkt beschikbaar).

Beschikbare Startdata

Digitaal tas ontwerpen Zaterdag (13-04-2024, 22-04-2024, 04-05-2024) – 09.30 – 14.30

Digitaal tas ontwerpen Donderdag, vrijdag en zaterdag  (22-08-2024, 23-08-2024, 24-08-2024) – 09.30 – 14.30

Inschrijven

De inschrijving en facturering van deze cursus wordt verzorgd door Designer Support