Tassen maken

Wil je van tassen maken en leerbewerken je vak maken. Maar heb je geen zin om je voor een langere tijd vast te leggen dan ben je bij het LeerLokaaL aan het goede adres. Naast de jaaropleiding bieden we ook het lesmateriaal aan verdeeld in modules/cursussen.

Het verschil tussen de jaaropleiding en de opleiding in modules is dat je bij de jaaropleiding ervan verzekerd bent dat alle onderwerpen aan bod komen binnen veertien maanden tijd én ben je goedkoper uit dan het volgen van alle losse modules. Bij de losse modules kan het zijn dat je (met name bij de gevorderde modules) moet wachten op voldoende deelnemers en beschikbare data. Ook is de jaaropleiding intensiever omdat per techniek meer uren beschikbaar zijn. Maar met het volgen van de losse modules bent je wel meer flexibel in de keuze én het aantal modules dat je wilt gaan volgen.

Sinds kort hebben we ook de combideals.…er is er een combideal basisvaardigheden en een combideal voor gevorderden . Deze cursussen omvatten drie modules die achtereen gegeven worden en zijn iets langer dan als je drie losse modules zou volgen, maar je bespaart wel €154. Dus voor iedereen die geen risico wil lopen dat er een vervolgmodule niet doorgaat of op een andere dag gegeven zal worden is dit een goede optie. Kijk in het hoofdmenu Combideal Basisvaardigheden voor meer informatie.

De tassen-modules die je kunt volgen zie je hiernaast. Wat de volgorde van de modules betreft moet je in ieder geval de basismodule en de keersoufflé achter elkaar hebben gevolgd om door te kunnen gaan met de rest. Daarna kun je de Zadeltas en Beugeltas eventueel omdraaien of één daarvan weglaten. Het is wel zo dat we een bepaalde volgorde hebben opgebouwd in het aanleren van de verschillende technieken. Om de Doorlopend soufflé bijvoorbeeld te kunnen doen, moet je wel de Zadeltas hebben gevolgd anders mis je een aantal technieken die je daarvoor nodig hebt. Ook is het verstandig om niet gelijk met Klein lederwaren of Rits rondom te starten net na de Keersoufflé. Je mist dan nog veel vaardigheden en dan kun je de cursus niet optimaal volgen.

Kortom er is best wel wat mogelijk om te schuiven met de modules, maar je moet net even weten met welke en natuurlijk speelt het ook mee hoe snel je dingen oppakt en toe kunt passen. Mocht je nog twijfelen dan kun je ons altijd even bellen of een mail sturen.  .