Basismodule

In deze module leer je de basisprincipes van het vak tassen maken. Je start met de introductie van de diverse industriële leermachines waar je  in de cursus mee gaat werken zoals: de vrije arm stikmachine, de schalmmachine en de handspindel. Ook krijg je de tijd om ermee te oefenen met proefmateriaal. Daarna wordt gestart met het maken van een etui waarin je de gereedschapset die in deze eerste les uitgereikt is kunt bewaren.

In de tweede les begin je aan je eerste tas. Je leert onder andere:

  • het snijden van de patroondelen uit leer
  • het monteren van de tas
  • het maken van het binnenwerk: De voering met bijbehorende vakjes, Je leert verschillende manieren om ritszakjes in een voering te maken
  • het inzetten van ritsen
  • en natuurlijk het in elkaar stikken van de tas

We beginnen met een eenvoudige tas. Er kan een keuze worden gemaakt uit twee verschillende modellen. (Zie de voorbeelden hiernaast) Hierin kunnen onderdelen naar eigen inzicht aangepast worden. De basiscursus is bedoeld voor mensen zonder of met weinig ervaring in het maken van tassen en het gebruik van bovengenoemde machines.

Deze cursus bestaat uit 20 of 21 uur die onderverdeeld zijn in 3 bijeenkomsten van 7 uur of 4 bijeenkomsten van 5 uur op vrijdag of zaterdag. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

Combideal : Wil je meer dan alleen de Basismodule volgen en verzekerd zijn dat je de Keersoufflé en Zadeltas achter elkaar kunt volgen op dezelfde dag dan is de Combideal Basisvaardigheden een goede optie. Bovendien bespaar je €154, want de Combideal is goedkoper en 3 uur langer dan het totaal aantal uren van de 3 losse modules. Kijk hier voor meer info: https://www.hetleerlokaal.nl/cursussen/tassen-maken/combideal-basisvaardigheden

  • Kosten: € 398,- (vrij van BTW), inclusief een eigen gereedschapset, exclusief gebruikte materialen*, inclusief koffie en thee.
  • Vereisten voor deze cursus: Geen
  • Na deze cursus: kun je de keersoufflé volgen. Hierin wordt onder andere het patroontekenen geleerd waarna je zelfstandig de vorm en maat van je tas kunt bepalen. Mocht je de Combideal Basisvaardigheden hebben gedaan dan kun je doorgaan met de combideal voor gevorderden of met de losse vervolgmodules.

* bijkomende geschatte materiaalkosten liggen rond de € 30 – 60.  Afhankelijk van  materiaalkeuzes. Maar er mag eventueel ook met eigen materiaal gewerkt worden.

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen