Beugeltas

De Beugeltas ook wel dokterstas genoemd is in zijn klassiek vorm langwerpig met een platte bodem en afgeronde kanten. Veelal zijn de dokterstassen voorzien van een metalen beugelsluiting. Door deze sluiting kan de dokterstas open blijven staan en ontstaat er een zeer grote en praktische opening. Nog steeds is de dokterstas een veelgebruikte tas in de medische wereld.

De dokterstas werd onder de naam ‘Gladstone bag’ omstreeks 1850 ontwikkeld door J.G. Beard, handelaar in lederwaren in Westminster. Beard was een groot bewonderaar van William Gladstone, de Prime Minister in die tijd en bekend om zijn vele reizen. Daarom noemde Beard zijn creatie de Gladstone bag. De tas kwam in de mode en werd een icoon van stijlvol reizen.

In deze module zal verder voortgebouwd worden op wat eerder in de Basismodule, Keersoufflé en Zadeltas behandeld is. Nu leer je hoe de Beugeltas in elkaar zit en maak je je eigen statussymbool (zie de voorbeelden hiernaast)

Deze cursus bestaat uit 20 uur ( 21 uur voor de ‘stoomcursus) die onderverdeeld zijn in 5 bijeenkomsten van 4 uur op vrijdag of zaterdag. De bijeenkomsten worden, mits anders aangegeven, om de week gehouden. Daarnaast wordt de cursus ook als “stoomcursus” aangeboden. In dat geval bestaat de cursus uit 3 lesdagen van 7 uur, meestal wekelijks maar dat kan ook om de week zijn. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

    • Kosten: €385,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
    • Vereisten voor deze cursus: Basismodule, Keersoufflé, ( Zadeltas aanbevolen ) gevolgd bij Het LeerLokaaL of de nodige ervaring elders hebben opgedaan. Graag dan even contact opnemen met Charlotte Evers, charlotte@hetleerlokaal.nl
    • Na deze cursus: kun je doorgaan met de Zadeltas ( mits nog niet gevolgd), Doorlopend soufflé of  Aangestikte bies ( voor deze laatste twee modules mits de Zadeltas gevolgd is)

Direct inschrijven

Schrijf je direct in voor deze cursus/workshop door op onderstaande button te klikken.

Direct inschrijven

Beschikbare startdata:

  • Beugeltas Vrijdag (05-11-2021, 12-11-2021, 19-11-2021) 10:00 - 17:00 uur
  • Beugeltas Zaterdag (27-11-2021, 04-12-2021, 11-12-2021) 10:00 - 17:00 uur

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen