Enveloppetas

De enveloppetas is een meestal kleine, chique avondtas. Vaak is bij deze tas achterpand en klep één geheel, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt het achterdeel ook uit twee delen maken en dan kun je daar bijvoorbeeld D-ringen voor een draagriem tussen bevestigen. De tas lijkt in eerst instantie vaak qua uiterlijk op de zadeltas, maar is dat beslist niet. Het is een bijzondere en gevorderde manier om meerdere vakken in één tas te maken. De tas wordt gemaakt met rondom een passepoil, waardoor de tas gekeerd moet worden.

Technieken die aan bod komen:

  • Rondom paspoilleren van achterpand en klep
  • Het keren van de tas
  • Verbinding van de vakken doormiddel van de voering

Deze cursus bestaat uit 20 uur ( 21 uur voor de stoomcursus) die onderverdeeld zijn in 5 bijeenkomsten van 4 uur op vrijdag of zaterdag. De bijeenkomsten worden, mits anders aangegeven, om de week gehouden. Daarnaast wordt de cursus ook als ‘stoomcursus’ aangeboden. In dat geval bestaat de cursus uit 3 lesdagen van 7 uur, meestal wekelijks maar dat kan ook om de week zijn. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

  • Kosten: €385,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
  • Vereisten voor deze cursus: minimaal vijf modules bij het LeerLokaaL waaronder in ieder geval : Basismodule, Keersoufflé, Zadeltas en Doorlopend soufflé of de nodige ervaring elders hebben opgedaan. Graag dan even contact opnemen met Charlotte Evers, charlotte@hetleerlokaal.nl
  • Na deze cursus: kun je doorgaan met de Beugeltas, Aangestikte bies of Kanaalbeugel ( mits niet gevolgd) of met de Rits rondom, Koffers of Klein lederwaren.

Direct inschrijven

Schrijf je direct in voor deze cursus/workshop door op onderstaande button te klikken.

Direct inschrijven

Beschikbare startdata:

  • Enveloppetas Zaterdag (02-04-2022, 09-04-2022, 16-04-2022) 10:00 - 17:00 uur

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen