Kanaalbeugel

In deze module gaan we een kanaalbeugeltas maken, een klassiek model met een karakteristieke beugelsluiting. Dezelfde sluiting die ook wel in beursjes of knippen wordt gebruikt. Een kanaalbeugel is een beugel die opgevuld wordt door het gebruikte materiaal: leer, voering of texon, waarna dit wordt gefixeerd. Je kunt de sluiting op diverse manieren toepassen (zie de voorbeelden hiernaast).

In deze module komen de volgende technieken aan bod:

  • Bevestigen en berekenen van de kanaalbeugel
  • Maken van een met texon en schuim gekartonneerde tas
  • Bewerking van texon: insnijden waar de tas ‘de hoek’ om gaat, bijvoorbeeld wanneer je een rechte bodem hebt

Deze cursus bestaat uit 20 of 21 uur die onderverdeeld zijn in 3 bijeenkomsten van 7 uur of  5 bijeenkomsten van 4 uur op vrijdag of zaterdag. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

Combideal : Wil je meer dan alleen de Kanaalbeugel volgen en verzekerd zijn dat je 3 vervolgmodules  achter elkaar kunt volgen op dezelfde dag dan is de Combideal gevorderden een goede optie. Bovendien bespaar je €154, want de Combideal is goedkoper en 3 uur langer dan het totaal aantal uren van de 3 losse modules. Kijk in het hoofdmenu Combideal Gevorderden voor meer informatie.

  • Kosten: €398,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
  • Vereisten voor deze cursus: minimaal vijf modules bij het LeerLokaaL waaronder in ieder geval: Basismodule, Keersoufflé,  Zadeltas en Aangestikte Bies of de nodige ervaring elders hebben opgedaan. Graag dan even contact opnemen met Charlotte Evers, charlotte@hetleerlokaal.nl
  • Na deze cursus: kun je doorgaan met de Beugeltas, Doorlopend soufflé of  Driehoeksoufflé  ( mits niet gevolgd), Enveloppe tas, Rits rondom, Koffers of Klein lederwaren

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen