KeersouffIé

Een belangrijk onderdeel van het vak van tassenmaker is het zelfstandig maken van patronen. In deze module wordt uitgelegd wat grond- en deelpatronen zijn. Hoe deze te maken en aan te passen aan je eigen ontwerpen.  Patroontekenen wordt in dit deel al direct toegepast op de techniek van keersoufflé. De keersoufflé is een techniek die je onder andere terugvindt in de ouderwetse schooltas (zie de voorbeelden hiernaast) maar die je ook in andere hedendaagse tassen kunt gebruiken. In deze vervolgreeks  zal verder voortgebouwd worden op wat eerder in de basismodule behandeld is.

Voor meer informatie over het Patroontekenen kun je ook bij in het hoofdmenu kijken bij workshop’ patroontekenen’.

In tegenstelling tot bij de basiscursus maak je in de keersoufflé dus zelf de patronen voor je tas. Aan het eind van deze module heb je het hele traject van het ontwerpen en maken van een eigen tas volledig doorlopen.

Deze cursus bestaat uit 20 of 21 uur die onderverdeeld zijn in 3 bijeenkomsten van 7 uur of  4 bijeenkomsten van 5 uur op vrijdag of zaterdag. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

  • Kosten: €398,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
  • Vereisten voor deze cursus: Basismodule gevolgd bij Het LeerLokaaL of de nodige ervaring elders hebben opgedaan. Graag dan even contact opnemen met Charlotte Evers, charlotte@hetleerlokaal.nl
  • Na deze cursus: kun je doorgaan met de Zadeltas of Beugeltas

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen