Zadeltas

De zadeltas is afgeleid – zoals de naam al aangeeft- van de tassen die aan het zadel (van een paard) werden gedragen. Je komt deze tas overal tegen. Wat de gebruiksvriendelijkheid betreft, scoort de zadeltas hoog. Je draagt hem immers gekruist over je lichaam waardoor je je handen steeds vrij hebt. Verder schuift hij niet zo snel van je schouder zoals vaak het geval is bij een gewone schoudertas. En al je spullen blijven dankzij de grote flap, gegarandeerd droog. Verschillende modehuizen (te denken valt aan Dior en Marc Jacobs onder andere) brachten ondertussen hun eigen versie van de zadeltas op de markt. En in deze module ga jij hem maken

Je leert hier weer een nieuwe techniek om ruimte in een tas te maken (soufflé) en daarbij ook een andere manier om de tas ‘op te bouwen’.

In deze module zal verder voortgebouwd worden op wat eerder in de basismodule en de keersoufflé behandeld is. Omdat je patroontekenen hebt geleerd in de vorige module kun je dit nu gebruiken om je eigen ‘zadeltas’ te ontwerpen. Aan bod komen onder andere de technieken passepoileren en boorden.

Deze cursus bestaat uit 20 of 21 uur die onderverdeeld zijn in 3 bijeenkomsten van 7 uur of  5 bijeenkomsten van 4 uur op vrijdag of zaterdag. Check hiervoor de beschikbare data hieronder.

  • Kosten: €398,- (vrij van BTW), inclusief koffie en thee
  • Vereisten voor deze cursus: Basismodule en Keersoufflé gevolgd bij Het LeerLokaaL of de nodige ervaring elders hebben opgedaan. Graag dan even contact opnemen met Charlotte Evers, charlotte@hetleerlokaal.nl
  • Na deze cursus: kun je de Beugeltas volgen , doorgaan met vervolgmodule Doorlopend Soufflé of kiezen voor de voordelige combideal voor gevorderden.

Beschikbare startdata:

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen