Charlotte Evers

“Met leer ben je nooit uitgeleerd”

Achter het LeerLokaaL staat Charlotte Evers, van oorsprong sieradenontwerpster en goudsmid.  Na 18 jaar succesvol een eigen atelier en winkel in sieraden te hebben gerund raakte Charlotte verliefd op de materialen en mogelijkheden die het maken van tassen bood. Tijdens een sabatical in Spanje besloot ze zich na het volgen van de vakopleiding lederwaren toe te leggen op het ontwerpen en produceren van tassen en accessoires.  Dat deed en doet ze met haar label EEF Bags & Accessories en in diverse samenwerkingen met ander partijen.

Toen ze haar tassen wilde laten produceren en  bleek dat je eigenlijk nergens terecht kunt voor leerbewerking, hoewel er genoeg hobbywerkplaatsen en naai-ateliers zijn, besloot zij een atelier te openen specifiek gericht  op het maken en het leren maken van tassen en accessoires. Na een vliegende start in 2008 is het LeerLokaaL inmiddels een belangrijke aanbieder van zowel workshops, cursussen als sinds kort een jaar-vakopleiding op het gebied van lederen tassen en accessoires.

Charlotte is de eigenaresse en initiatiefneemster van het LeerLokaaL.  Naast het algemene management en de cursusontwikkeling geeft ze ook verschillende modules en workshops.