Judith Brandts

Judith is van huis uit grafisch vormgever. Maar omdat ze al snel merkte dat ze he allerliefste met materialen werkt en tastbare dingen creëert is ze na haar studie een andere weg ingeslagen. Judith: Ik houd heel erg van handwerk en ambachten. En ik vind het een uitdaging om verschillende technieken te onderzoeken en onder de knie te krijgen.

Ze heeft vervolgens jaren lang als freelancer kostuums genaakt voor theater en film. Daarna is ze zich in tassen gaan verdiepen en een eigen label gestart: www.judithbrandts.nl Haar tassenopleiding volgde ze bij het LeerLokaaL en daarna is Judith gaan assisteren tijdens de cursussen.

“Het lesgeven vind ik erg leuk om te doen en werkt heel inspirerend. Het is heerlijk om te zien met hoeveel enthousiasme en energie iedereen aan zijn/haar tas werkt en wat een mooie exemplaren er vervolgens ontstaan. De cursisten gaan aan het eind van de cursus altijd trots naar huis met hun eerste zelfgemaakte tas.”

In september begin ik met het geven van de basiscursus ‘tassen maken’ en verschillende vervolgmodules.Daarnaast geef ik sinds kort ook naailes en workshops kleding maken.