Leonie Keeven

foto Leonie Keeven“Het geven van de lessen inspireert mij steeds opnieuw. Het geprikkeld worden door zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende ideeën en het enthousiasme waarmee iedereen begint aan het maken van zijn of haar eigen tas vind ik echt ontzettend leuk. Dat elke cursist blij naar huis gaat met een prachtige unieke en persoonlijke tas, geeft ook mij, ,elke keer opnieuw, een heel goed gevoel.”

Leonie Keeven studeerde in 1993 af aan de kunstacademie in Arnhem. Hierna volgde ze een opleiding handmatig schoenmaken in Den Bosch waar zij ook de opleiding klein lederwaren en tassen volgde en met succes afrondde. Sinds 1999 maakt zij tassen onder haar eigen naam, het label ’LEONIE KEEVEN’ .

Behalve voor haar eigen label maakt en ontwerpt ze ook  tassen in opdracht voor particulieren of bedrijven. Naast het maken van tassen en accessoires is zij een aantal keren gastdocent in Arnhem op de Artez geweest. Sinds 2003 geeft ze cursussen en workshops in het vervaardigen en ontwerpen van tassen op verschillende locaties. Ze stond samen met Charlotte Evers aan de basis van de opleiding en cursussen in het LeerLokaaL

Leonie is docent voor de jaaropleiding van het LeerLokaaL en geeft daarnaast nog enkele modules en workshops.