Martine den Haan

Martine den Haan is een vakvrouw: Goudsmid en tassenontwerpster. Ze heeft de vakschool in Schoonhoven ‘gedaan’ maar besloot dat ze niet tot haar 65e achter een werkbank wilde slijten. Vandaar dat ze er een studie aan de kunstacademie Utrecht achteraan plakte. (HKU, richting 3D).
In het tweede jaar van haar studie kreeg ze les van Gilberte Akkermans en kwam zo voor het eerst in aanraking met het tassen maken. En raakte acuut besmet met het tassenvirus. Vervolgens heeft ze ook nog de vakopleiding tassen maken in Nieuwengein gevolgd.

Toch duurde het nog even voordat Martine met tassen aan de slag ging want direct na haar afstuderen begon ze met het geven van cursussen edelsmeden. Waarna ze van 1998 tot 2004 samen met Kristel Klotz het label MK accessoires oprichtte en samen accessoires en tassen is gaan maken. Na 2004 is Martine alleen verder gegaan onder de naam MM tassen.

Ze weet niet wat ze leuker vindt het maken van sieraden of het maken van tassen. “Ik kan niet kiezen tussen sieraden en tassen maar heb inmiddels wel een mooie balans gevonden” En nu ik les geef in het LeerLokaaL komt alles wat ik gedaan heb bij elkaar. En daar ben ik blij om .