Wat is het LeerLokaaL

Het leerlokaal is een atelier voor leerbewerking bedoeld om mensen met een interesse in mode, design en in het bijzonder leerbewerking samen te brengen. We zijn gevestigd in een historisch en monumentaal pand in de dynamische Arnhemse wijk, het spijkerkwartier.

Het Leerlokaal biedt  een opleiding tassenmaken  aan in deelmodules maar ook als jaaropleiding. De opleiding in deelmodules bestaat uit 10 losse modules van gemiddeld 20 uur. Van basismodule (voor absolute beginners) tot gevorderd. Je kunt ook kiezen voor  de intensievere jaaropleiding waar je elke week een dag met je passie bezig kunt zijn en sneller in staat bent om je eigen label te starten. Ook zijn er workshops voor onderdelen of het maken van andere lederen accessoires zoals riemen, etuis en dergelijke.

Ook kan je er professionele werkruimte inclusief machines huren.  Het LeerLokaal is bedoeld voor zowel professionals (in wording) als ‘tassionistas’. Kijk voor actuele informatie en overige berichtgeving op de pagina nieuws

Waarom het LeerLokaaL

Je krijgt les van zeer ervaren en bevoegde docenten met meer dan 20 jaar praktijkervaring. Daarnaast geven de docenten al 10 jaar les bij het LeerLokaaL De docenten hebben zowel voor hun eigen label als voor andere tassenmerken gewerkt.

Daarnaast krijg je les in een inspirerende ruimte, voorzien van alle benodigde professionele machines. Met 24 stikmachines en 5 schalmmachines ben je verzekerd van een eigen machine die je niet hoeft te delen met je collega cursist. In de grootste tassenfournituren winkel van Nederland heb je alles bij de hand om precies die tas te maken die je wilt maken.

CRKBO geregistreerd

Het LeerLokaaL is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs,en is daardoor een geregistreerde instelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn. Dit heeft tot gevolg dat het opleidings- en cursusaanbod vrijgesteld blijft van btw. De registratie betekent ook een erkenning van de kwaliteit van de opleidingen en cursussen van ons opleiding- en cursusaanbod.

De workshops vallen niet onder de BTW vrijstelling en zijn daardoor gewoon BTW plichtig.

Videos van het LeerLokaaL

Over Het LeerLokaaL
Kijk voor meer video op ons YouTube kanaal

Tips en tricks
Kijk voor meer video op ons YouTube kanaal

10 jaar Het LeerLokaaL
Kijk voor meer video op ons YouTube kanaal