Tot €1000 Stap-subsidie voor jouw cursus of de jaaropleiding bij het LeerLokaaL.

De jaaropleiding en een aantal modules komen in aanmerking voor het STAP-budget. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van € 1000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan gebruikt worden voor training, cursus of opleiding. Het STAP-budget is een nieuwe regeling voor scholing en ontwikkeling en is in plaats gekomen van de aftrek van studiekosten voor privépersonen. Voor (startende) ondernemingen overigens zijn alle studiekosten aftrekbaar zelfs tot drie jaar terug voor de startdatum van het bedrijf.  

De cursist moet het STAP-budget zelf aanvragen via www.uwv.nl/stap.  Voordat je dat kan doen schrijf je je eerst in via onze site voor een cursus of opleiding met STAP budget. Te herkennen aan een inschrijfknop met het STAP label. Als je inschrijving bij ons binnen is ontvang je van ons een Stap-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kan je op de dag dat de inschrijving geopend is (zie tijdvakken hieronder) de subsidie aanvragen bij het UWV.  (Voor de beste aanvraag strategie kijk hier) Als de aanvraag wordt toegekend, dan wordt het budget aan ons uitgekeerd. Is het cursusgeld meer dan €1000, dat is bij onder andere de combi-deal en de jaaropleiding het geval, dan ontvang je van ons nog een factuur voor het restant bedrag.

Voor wie is het STAP-budget?
Het STAP-budget is bestemd voor iedere werkende (in loondienst of als zzp’er) of werkzoekende ouder dan 18 en jonger dan 67. Het maakt niet uit in welke branche je werkt en of je je met STAP-budget wil laten bijscholen of omscholen. Check wel even of je aan de voorwaarden voldoet.

Welke opleidingen kan ik volgen met STAP-budget?
Je kunt het STAP-budget gebruiken voor de Jaaropleiding en een aantal cursussen en workshops bij Het LeerLokaaL.nl  Je herkent ze aan het STAP-logo op de cursus pagina bij de inschrijving.

Overigens kun je maar 1 x per jaar gebruik maken van het Stap budget. Dus je kunt maar 1 keer per jaar een cursus of opleiding doen met Stap budget ongeacht de kosten van de cursus.

STAP-budget aanvragen bij UWV
STAP-budget aanvragen is heel gemakkelijk. Via www.hetleerlokaal.nl meld je je aan voor de opleiding van je keuze (met het Stap label). Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je jouw STAP-subsidie online aan bij UWV via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit op 1 Mei 2023 !

Goed om te weten!
De vraag naar STAP-budget is groot en op = op. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Ga op 1 mei ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl, klik op Aanvragen STAP-budget en ververs je browser niet meer. Met je STAP aanmeldingsbewijs dat je van ons hebt ontvangenken je de  aanvraag in te dienen bij UWV.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt goedgekeurd?
Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, maken wij je inschrijving definitief. UWV betaalt je opleiding dan rechtstreeks aan Het LeerLokaaL.nl. Kost je opleiding meer dan € 1.000,-, dan betaal je alleen de rest zelf

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt afgekeurd?
Geen zorgen! Je zit nergens aan vast. Je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. Gebeurt dit niet, dan kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opleiding zonder STAP-budget te volgen en zelf zorg te dragen voor de betaling.

Hoeveel STAP-budget is er beschikbaar?
In 2023 is er 200 miljoen euro beschikbaar. Het STAP-budget is verdeeld over verschillende aanvraagtijdvakken. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst beoordeeld. Daarbij geldt: op = op. Het is dus belangrijk dat je er vroeg bij bent en je aanvraag indient zodra het kan.

STAP-tijdvakken 2023
1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
3 juli 2023 t/m 3 september 2023
4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
1 november 2023 t/m 31 december 2023

Wacht niet te lang
Het totale STAP-budget is beperkt en de belangstelling is groot. Wacht dus niet te lang en schrijf je vandaag nog in voor de cursus van je keuze. Je hebt je STAP-aanmeldingsbewijs dan op tijd in huis om op 1 mei het STAP-budget aan te vragen.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie over het STAP-budget ook deze video: