Tips voor het aanvragen Stap -budget

Het LeerLokaaL is erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je via het UWV een budget van maximaal €1.000,- aan kan vragen om een Cursus, combideal of jaaropleiding bij ons te volgen. Op onze site lees je alles over de regeling en kan je het aanmeldingsbewijs aanvragen dat je nodig hebt om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

Houd rekening met een wachtrij

Er is veel belangstelling voor het STAP-budget, waardoor er op de dag van de aanvraag een wachtrij in het UWV STAP-portaal kan zijn. We raden je dan ook aan om op de dag dat je STAP-budget kan aanvragen ruim vóór 10:00 uur naar de website van het UWV te gaan en alvast te klikken op ‘Aanvragen STAP-budget’. Je wordt dan om 10:00 direct aan de wachtrij toegevoegd en krijgt zo voorrang op alle personen die na jou op ‘Aanvragen STAP-budget’ hebben geklikt. Wanneer je pas om 10:00 uur naar het STAP-portaal gaat, is er een grote kans dat het STAP-budget al op is voordat je aan de beurt bent.

Kortom:

ga dus zo vroeg mogelijk naar het STAP-portaal, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’ en ververs je browser daarna niet meer. Bij drukte kan het indienen van de aanvragen tijdelijk worden gepauzeerd. Is dit het geval? Sluit ook dan je venster of browser niet af! Je wordt namelijk vanzelf weer aan de wachtrij toegevoegd.

Vul je ‘Studentnummer in

Wanneer je in het proces bij de stap ‘Voeg scholingsactiviteit toe’ bent, word je gevraagd het aanmeldingsbewijs te uploaden en eronder het ‘Studentnummer te noteren.
Vul het gehele nummer in bij het veld ‘Student-, klant- of inschrijvingsnummer Wanneer je jouw aanmeldingsbewijs gaat indienen in het UWV STAP-portaal, moet je een aantal gegevens invullen, waaronder de door jou gekozen opleiding. Hier wordt je gevraagd verschillende zoektermen in te vullen. We raden je aan om alleen in het veld ‘Naam opleider’ Het Leerlokaal in te vullen. ~Dan komt de lijst met cursussen tevoorschijn. Zoek jouw cursus en vull vervolgens de benodigde gegevens van je aanmeldingsbewijs in.

Controleer je gegevens

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, wordt er door het UWV bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd. Het is daarom belangrijk dat je voordat je je aanvraag indient je extra goed controleert of de juiste gegevens op de juiste plek zijn ingevuld. Een klein foutje in je aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat je het budget niet toegekend krijgt.

Als er geen STAP-budget meer beschikbaar is of je aanvraag niet is goedgekeurd, kun je het in het volgende tijdvak nogmaals proberen. Wanneer de verschillende tijdvakken plaatsvinden, is te lezen op onze STAP-informatiepagina.