Vlechttechnieken

In deze mini-cursusleer je leer je diverse vlechttechnieken. Dit zijn technieken waarmee die zowel voor het aan elkaar verbinden van leer gebruikt kunnen worden als ook voor decoratie of om randen mooi af te werken. Je krijgt uitleg over verschillende soorten veters en het gereedschap dat wordt gebruikt bij het vlechten. Aan bod komen de vlecht applique en de dubbel loop vlecht.. Deze mini cursus is bedoeld voor professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden of zij die kennis willen maken met ambachtelijk leerbewerken.

De vlecht applique is een decoratie vlecht, deze kan worden toegepast op verschillende voorwerpen. Denk aan hengels, brillenkokers en dergelijke. De vlecht applique wordt gemaakt met verschillende kleuren veters. De dubbel loop is de meest voorkomende vlecht in het leer bewerken. Hiermee kun je delen leer aan elkaar zetten, bijvoorbeeld voor een tas. Maar je kunt ook een klep of een armband een decoratieve afwerking geven.

  • Kosten: € 170 btw vrijgesteld en inclusief materiaal. Koffie, thee en lunch inbegrepen.
  • Tijd:  van 10.00 tot 16.00
  • Dag: zaterdag. Kijk voor beschikbare data hieronder. Of als je met een groep ( min 4-5 pers) wilt komen op een andere datum stuur dan een mail naar: interesse@hetleerlokaal.n

Direct inschrijven

Schrijf je direct in voor deze cursus/workshop door op onderstaande button te klikken.

Direct inschrijven

Kijk hier voor een overzicht van alle geplande cursussen